14

تصویب ۲۵ درصد تخفیف مطالبات حوزه شهرسازی در دوازدهمین جلسه شورا

  • کد خبر : 284928
  • 24 شهریور 1400 - 15:40
تصویب ۲۵ درصد تخفیف مطالبات حوزه شهرسازی در دوازدهمین جلسه شورا
با رای اعضای شورای اسلامی شهر تهران مصوبه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران اصلاح و با 25 درصد تخفیف و در بازده زمانی دوماهه به تصویب رسید.

به گزارش عصرشهروند در اخبار شورای شهر، در دوازدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، لایحه دوفوریتی «اصلاحیه مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران» در دوازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.

در جریان بررسی این لایحه جعفر بندی شربیانی با قرائت متن لایحه شهردار تهران گفت: به منظور تشویق و تسهیل وصول مطالبات شهرداری مصوبه نحوه اخذ مطالبات حوزه شهرسازی شهرداری تهران به تاریخ ۱۳۹۸ به شرح ذیل اصلاح می‎گردد .

عضو شورای اسلامی شهرتهران ادامه داد: براساس این اصلاحیه پیشنهادی در صورتی که مودی تمایل داشته باشد بدهی خود را به صورت نقدی و یک‎جا پرداخت نماید، به مدت ۴۵ روز پس از لازم الاجرا شدن این مصوبه مشمول پاداش و جایزه خوش حسابی به میزان ۳۰ درصد خواهد شد. پاداش و جایزه خوش حسابی مذکور پس از منقضی شدن زمان این مصوبه مطابق با مصوبه قبلی عمل خواهد شد.

مهدی چمران نیز در این زمینه تشریح کرد: این لایحه همیشه و هرساله مطرح می‎شود اما به علت جابجایی شوراها کمی به تاخیر افتاده است.

وی افزود: عموما” برای کسانی که عوارض را یکجا می‎پردازند، تخفیفی در نظر گرفته می‎شود، چون بازپرداخت عوارض دوساله است(البته برای خانواده شهدا و ایثارگران سه ساله است) و وقتی بخواهند این عوارض را یکجا بپردازند، برای ایشان تخفیف قائل می‎شوند که این موضوع هم برای خودشان مفید است و هم برای شهرداری.

اخذ مطالبات حوزه شهرسازی با ۲۵ درصد تخفیف در بازده زمانی دوماهه

اما مهدی اقراریان درخصوص دو فوریت این لایحه گفت: از کمیسیون های اصلی خواستارم که علت یا چرایی ارائه این طرح بصورت دو فوریت را توضیح دادند تا اگر بنا شد که به دو فوریت رای دهیم، علت دو فوریتی بودن را بدانیم.

در ادامه ناصر امانی درخواست نمود که چون لایحه توسط شهرداری ارائه شده است و لذا بهتر است نماینده شهرداری سخن بگوید.

بر همین اساس علیرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران در دفاع از دو فوریت این لایحه گفت: به واسطه اینکه در عملیات صدور پروانه ساختمانی، از زمانی که به فیش اعلام عوارض می‎رسد، از زمان پرداخت عوارض تا صدور پروانه یک بازه زمانی کوتاه مدت وجود دارد. لذا اگر لایحه بصورت عادی مطرح شود، تا به کمیسیون‎ها برسد و مورد بررسی قرار بگیرد، زمان زیادی می‎گذرد و این سبب می‎شود که هم مردم بلاتکلیف بمانند و هم اینکه عملا درآمد شهردرای از محل عوارض صدور پروانه افت می‎کند. لذا لایحه به صورت دو فوریت ارائه شد که تکلیف هرچه سریع‎تر روشن شود.

وی در نکته دوم افزود: در بررسی پرداخت عوارض در سال‎های گذشته متوجه شدیم که همیشه در شهریور و مهر و آبان، درآمد شهرداری از محل صدور پروانه پایین است. لذا به همین دلیل می‎خواهیم که لایحه در همین بازه اثرگذاری خود را نشان دهد.

گلپایگانی در ادامه تاکید کرد: درآمد شهرداری از محل عوارض در آغاز سال خوب است اما در وسط سال‎ افت پیدا می‎کند.

مهدی چمران نیز در این خصوص تشریح کرد که سابقا در این خصوص قانونی وجود نداشت و هرکس به شهردار منطقه دسترسی بیشتری داشت، می‎توانست تخفیف بیشتری بگیرد و تخفیف‎ها هم با بهره بود و لذا در دوره دوم تصمیم گرفتیم که کلیه پرداخت‎ها دوساله باشد و اگر کسانی خواستند یکجا بپردازند، به ایشان تخفیف تعلق بگیرد.

در نهایت پس از استماع نظرات اعضا دو فوریت لایحه به رای گذاشته شد و با اکثریت آراء به تصویب رسید.

سپس مهدی چمران در خصوص متن لایحه گفت: بر اساس متن لایحه به مدت ۴۵ روز از زمان لازم‎الاجرا شدن لایحه فرصت داده شده است تا کسانی که ‎می‎خواهند عوارض خود را بپردازند، با تخفیف بپردازند. منتها مبلغی که امسال برای تخفیف تعیین کرده‎اند زیاد است.

وی ادامه داد: در گذشته این میزان تا ۲۵ درصد بوده است و با بهره‎های بانکی تعادل داشته است. اما حالا پیشنهاد ۳۰ درصد که ارائه شده است و رقم بالایی است و بدین‎ترتیب چیزی برای شهرداری نمی‎ماند.

اما در ادامه مهدی عباسی از طرف کمیسیون شهرسازی طی پیشنهادی گفت: افزایش عوارض ساختمانی در صدور پروانه نسبت به سال گذشته بالا بوده و در بسیاری از مناطق افرادی که مراجعه کرده و متقاضی بودند را به مشکلات جدی مواجه کرده است. در کنار آن مشکل دومی که افراد با آن مواجه شدند این بود که شهرداری برای اینکه بتواند این افزایش را تعدیل کند، طی بخشنامه‎ای کف محاسباتی افزایش عوارض را تا ۳۰ درصد و ۶۰ درصد لحاظ کرد و برای اینکه ارقام و فیش‎های افراد تعیین تکلیف شود، زمانی هم معطل شدند.

وی ادامه داد: آن بخشنامه تا حدی عوارض را نسبت به سال گذشته تعدیل کرد و در کنار آن اگر امروز لایحه شهرداری مصوب شود، یک بسته تشویقی خیلی خوبی ایجاد می‎شود.

عباسی افزود: درست است که درآمد شهرداری افت می‎کند اما سیاست بر اینست که ساخت و ساز در تهران افزایش پیدا کند.

سپس مهدی بابایی بعنوان موافق متن لایحه گفت: این لایحه را محرکی برای افزایش ساخت و ساز و بازآفرینی بافت‎های فرسوده در سطح شهر تهران می‎دانم.

وی در راستای تکمیل لایحه پیشنهاد کرد که این بازه ۴۵ روزه با تشویقی پایین‎تر تمدید شود و برای فرض مثلا به مدت یک ماه با تخفیف ۲۳ الی ۲۵ درصد، آن را تمدید کنیم. چراکه ما می‏خواهیم که بهش هروندان بگوییم این شورا آماده است که شهروندان را در ساخت و سازهای جدید یاری کند.

همچنین ناصر امانی پیشنهاد نمود که مهلت ۴۵ روزه به دوماه تبدیل شود. چون تا مصوب شود و فرمانداری تایید کند، بخشی از این زمان می‎گذرد. همچنین پیشنهاد می‎کنم که میزان تخفیف به ۲۵ درصد کاهش پیدا کند.

وی در ادامه پیشنهاد دیگری ارائه کرد و گفت: با قید تبصره ای، شهرداری تهران موظف است که گزارش یک ماه اول اجرای مصوبه را به شورا ارائه کند تا پس از بررسی عملکرد یک ماه می‎توان پیشنهاد آقای بابایی مبنی بر تمدید زمان را مطرح کرد.

مهدی پیرهادی بعنوان موافق لایحه گفت: یکی از علل افزایش هفت درصدی تخفیف، افزایش ناگهانی عوارض در اواخر دوره گذشته بود. لذا با همین ۳۰ درصد موافقم که شرایط را با توجه به افزایش عوارض مطلوب می‎کند.

در ادامه مهدی اقراریان طی پیشنهادی گفت: در اصلاحیه شهرداری آمده است در صورتی که مودی تمایل داشته باشد بدهی خود را به صورت نقدی و یک‎جا پرداخت نماید، به مدت ۴۵ روز پس از لازم الاجرا شدن این مصوبه سوای از ۱۵ روز فرمانداری، چهار الی پنج روز هم طول می‎کشد که به  مناطق برسد و اطلاع رسانی شود. لذا مانند آقای امانی پیشنهاد می‎کنم که مهلت آن به دوماه تبدیل شود .

پس از ارائه پیشنهادات اعضا، علیرضا زاکانی شهردار تهران توضیحات خود را به شرح ذیل ارائه کرد و گفت: در چند سال گذشته، سابقه تخفیف تا ۲۷ درصد هم رفته است. البته پیشنهاد اولیه معاونت شهرسازی ۲۵ درصد اما بعدا در جلسه شورای معاونین به ۳۰ درصد رسید.

زاکانی طی نکته‎ای متذکر شد: اگر بناست که اجرای این لایحه دو مرحله‎ای باشد، بهتر است امروز مشخص شود، چراکه شهرداری در این میان متضرر می‎شود.

سپس احمد صادقی عضو شورا با طرح پرسشی گفت: آقای گلپایگانی در ۱۲/۶/۱۴۰۰ بخشنامه‎ای را شهرداری‎های مناطق ارائه کرده و کف و سقفی برای تعدیل مشخص کرده است و به مناطق اجازه داده است که بدون مصوبه شورا تا ۲۵ درصد تخفیف دهند.

او افزود: اگر فرض را بر این بگیریم که افزایش عوارض سال ۱۴۰۰ بین ۴۰ الی ۱۲۰ درصد بوده است، این بخشنامه آن را به ۳۰ تا ۴۵ درصد کاهش داده است. حال این سوال مطرح می شود که آیا این از اختیارات شهرداری بوده که بر خلاف مصوبه ۱۴۰۰ تعدیل داشته باشد؟ و اگر شهرداری چنین اختیاراتی دارد چرا از شورا مجوز می‎خواهد و آیا در کنار این تعدیل ۳۰ درصد تخفیف هم می‎خواهد بدهد؟

سپس پرویز سروری متذکر شد که با دو مرحله‏ای کردن کار مخالف است و گفت: این امر لایحه را سست می‎کند. بعلاوه اینکه اگر ۲۵ درصد تصویب شود، ۲۰ درصد هیچ انگیزه‎ای ایجاد نمی‎کند چون از نرخ سود بانکی پایین‎تر است .

اما علیرضا گلپایگانی درخصوص ماجرای بخشنامه توضیح داد و گفت: در مصوبه عوارض سال ۱۴۰۰ در شورا و تایید فرمانداری گفتند که سقف تعیین عوارض از ۵۰ درصد بیشتر نشود. لذا برای اینکه این سقف در کل شهر تهران بیش از ۵۰ درصد نشود، با قیمت‎هایی که در دفترچه ارزش معاملاتی وجود دارد و دفترچه ارزش مکانی که شهرداری ایجاد کرده است، شهر تهران را از لحاظ قیمتی به چهار دهک تقسیم کردیم و لذا این ۳۰ تا ۶۵ درصد را به مناطق مختلف شهرداری تهران ابلاغ کردیم اما به ایشان گفتیم که تا محاسبه سیستمی فاوا صورت بگیرد، شما عوارض سیستمی را با محاسبه دستی کنترل کنید که عوارض از یک میزان بیشتری نشود که آن هم تا دیروز انجام می‎شده است .

مهدی چمران در توضیحات تکمیلی گفت: این افزایش وجود دارد اما میزان افزایش متفاوت است که ارتباطی به این دستور جلسه ندارد .

در ادامه حجت‎الاسلام محمد آقامیری طی مثالی گفت: فرض بگیرید که در سال ۹۹عوارض برای یک ساختمان یک میلیارد تومان بوده، کف آن شده یک میلیارد و سیصد و پنجاه هزار تومان. حال اگر ۳۰ درصد تخفیف دهید به ۹۴۵ ملیون تومان می‎رسد که از کف سال ۹۹ پایین‎تر است، لذا با ۳۰ درصد مخالفم و معتقدم باید ۲۵ درصد باشد.

احمد صادقی نیز گفت: کف افزایش از ۱۲۰ درصد به بالا است و بخاطر همین، کسی حاضر به پرداخت نیست و لذا گفتیم کاری کنیم که تشویق به پرداخت شوند. اما آقای گلپایگانی می‎فرمایند کل میانگین افزایش ۵۰ درصد است. درواقع اشتباه حساب کرده و فیش‎ها را اشتباه صادر نموده‎اند.

مهدی عباسی نیز از جانب کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: تخفیف در شهرداری تهران یک امر جاری و مستمر است و هرکسی پرداخت نقدی داشته باشد، مشمول ۲۰ درصد تخفیف است و حال برای حد فاصله بیش از ۲۰ درصد بحث می‎کنیم. اولویت بسته تخفیف هم سیاست‎های سال جاری است نه سال گذشته.

در نهیات میزان ۲۵ درصد تخفیف به رای گذاشته شد و با اکثریت آرا به تصویب رسید.

سپس مدت دوماه (۶۰ روز) پس از لازم‎الاجرا شدن مهلت نیز به رای گذاشته شد که با اکثریت آرا به تصویب رسید.  منبع

لینک کوتاه : https://asrshahrvand.com/?p=284928

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

.
.

ارائه خدمات مالی و مالیاتی در موسسه حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

.

درباره پایگاه خبری عصر شهروند: عصر شهروند رسانه ای تخصصی در حوزه اخبار شهری است که با کنار گذاشتن ملاحظات و تعارفات معمول در پایگاه های خبری تحلیلی ، مطالبات و مشکلات شهروندان را در زمینه های گوناگون پیگیری می کند . از جمله اولویت های سایت عصر شهروند ، بازتاب واقعی اخبار استان تهران ،نگاه تحلیلی به مسائل و مشکلات شهروندان تهرانی ، نهایت دقت و سرعت در بازنشر اخبار ، رعایت امانتداری در خبرهای نقلی و دید همه جانبه ،صادقانه و بیطرفانه در تولید خبر است . عصر شهروند همه تلاش خود را برای ایجاد روحیه امیدواری در بین همشهریان تهرانی و پرهیز از ایجاد تشویش در جامعه می کند . امید است به یاری شما همشهریان عزیز عصر شهروند بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر اطلاع رسانی صحیح و مفید در جامعه بردارد و پیگیر مشکلات و دغدغه های شهروندان از اعضای شورای شهر تهران ، مدیران و مسئولین استان تهران باشد .