9

محله های تهران صاحب ” شهردار کوچه ” می شوند

  • کد خبر : 296261
  • 18 اردیبهشت 1402 - 18:17
محله های تهران صاحب ” شهردار کوچه ” می شوند
رئیس ستاد توانمندسازی محلات کشور درباره شناسایی محلات کم‌برخوردار و تعیین شهرداران کوچه توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش عصرشهروند، «علی آقا محمدی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کشور درباره شناسایی ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار گفت: این محلات یا بافت فرسوده هستند و یا حاشیه‌نشین محسوب می‌شوند. این محلات توسط ۵ الی ۶ دستگاه مسئول شناسایی شده‌ است و در مجموع ما به این تعداد محله رسیده‌ایم به طور مثال ستاد بازآفرینی شهری که یکی از نهادهای مسئول در این زمینه است حدود هزار و ۳۲۰ محله را اعلام کرده است، همچنین محلات دیگری توسط سازمان‌های دیگر مانند بهزیستی، بسیج و… شناسایی شده‌اند که در مجموع به رقم ۲۰۲۰ رسیده است.

وی ادامه داد: گزارش این محلات با این ساختارها به محضر مقام معظم رهبری ارسال شده و ایشان موافقت فرموده و به روسای سه قوه دستور دادند که پشتیبانی از این طرح انجام شود و رییس‌جمهور نیز به معاون اول دستور داده و معاون اول به همه وزرا برای پیشبرد طرح دستور داده است ما نیز از طرف ستاد توانمندسازی محلات مکلف هستیم که با همه وزرا تفاهم‌نامه درخصوص توانمندسازی این محلات امضا کنیم و البته کار را آغاز کرده‌ایم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کشور با بیان اینکه شناسایی این محلات براین اساس صورت گرفته است، گفت: اگر محله‌ای بعد با همین مختصات شناسایی شود می‌تواند به مجموع این محلات اضافه شود.

آقامحمدی ادامه داد: ما در ستادتوانمندسازی محلات این ۲۰۲۰ محله را تقسیم کرده‌ایم. به طور مثال ۴۲۰ محله در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام است که تحت عنوان خانه احسان اداره می‌شود، تعدادی محله در اختیار هلال احمر است که تحت عنوان خانه هلال اداره می‌شود و تعدادی از این محلات نیز توسط کمیته امداد اداره می‌شود. شهرداران کوچه نیز با مسئولان این خانه‌ها در ارتباط هستند.

وی همچنین درباره شهرداران کوچه گفت: برای انتخاب شهرداران محله تنها شرطی که وجود دارد، این است که این افراد زیر سی سال بوده و مورد پذیرش و اعتماد مردم باشند.

رئیس ستاد توانمندسازی محلات کشور با اشاره به وظیفه شهرداران محله ادامه داد: وظیفه این افراد نیز این است که مسائل و مشکلات مردم را به مسئولان خانه‌های محلات مانند خانه احسان یا خانه هلال منتقل کنند. به طور مثال اگر خانواده‌ای با مشکل مالی روبروست و یا کودک بازمانده از تحصیل دارد وظیفه شهردار محله این است که این خانواده‌ها را شناسایی و معرفی کند تا خدمات لازم به آن‌ها ارائه شود.

آقا محمدی با بیان اینکه شهرداران محله در مسئله کرونا به خوبی عمل کردند، تصریح کرد: در ایام کرونا محله دروازه غار به عنوان پایلوت انتخاب شد و مدیریت محله محوری این محله با هلال احمر و خانه‌های هلال بود که اقدامات خوبی در آن صورت گرفت و با تایید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی این محله از کم تلفات‌ترین محلات بوده و موثرترین روش‌ها را انجام داد.

وی ادامه داد: هر محله ممکن است ۳۰ الی ۴۰ شهردار کوچه داشته باشد، این شهرداران مشکلات کوچه‌ها را احصا کرده و به مسئولان خانه‌ها اطلاع داده می‌شود و از طریق مسئولان خانه‌های هلال و… مشکلات محلات را به نهادها و سازمان‌ها ارسال و سازمان‌ها و نهادها این مشکلات را رفع می‌کنند.

رئیس ستاد توانمندسازی محلات کشور درباره آموزش به این شهرداران گفت: ما با سازمان مدیریت صنعتی تفاهم نامه‌ای امضا کرده‌ایم تا دوره برای شهرداران برگزار شود و مدرک هم به این افراد داده می‌شود. همچنین برای اینکه افراد باهم یکپارچه شوند سال گذشته ۱۰ هزار نفر از این افراد را برای راهپیمایی اربعین برده‌ایم.

آقامحمدی در پاسخ به این سوال که با وجود تورم و گرانی و مهاجرت خانواده‌ها به حاشیه شهرها چه برنامه‌ای برای کاهش محلات کم برخوردار انجام شده است، گفت: ما اگر موفق شویم در مناطق کم برخوردار مستاجران را سامان دهیم، در یک مدت زمان مشخص توسط تعاونی‌هایی که خودشان در آن حضور دارند، صاحب خانه خواهند شد. البته در ساخت مسکن فقط تعداد مسکن برای ما اهمیت ندارد بلکه متقاضی مسکن برای ما مهم است. اکنون مسکن به دلیل تورم و انتظارات تورمی به کالای سرمایه‌ای تبدیل شده است اما ما با متقاضیان واقعی در این مناطق کار می‌کنیم و برای آنها مسکن می‌سازیم.

وی با اشاره به بافت فرسوده در تهران گفت: اگر همین بافت فرسوده در تهران به زیر ساخت برود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را می‌تواند تحت پوشش قرار دهد. یعنی اگر به طور متوسط ۵ طبقه هم ساخته شود خیلی خوب است. این ساخت و سازها کمک می‌کند سطح محله نیز تغییر کند اما همه این‌ها به شرطی است که مستاجر آسیب نبیند. در گذشته اینگونه بود که این خانه‌ها گران می‌شد و مستاجران مجبور بودند که به سایر مناطق حاشیه‌ای بروند اما در این طرح ما مطمئنیم این افراد صاحب‌خانه خواهند شد. منبع

لینک کوتاه : https://asrshahrvand.com/?p=296261

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

.
.

ارائه خدمات مالی و مالیاتی در موسسه حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

.

درباره پایگاه خبری عصر شهروند: عصر شهروند رسانه ای تخصصی در حوزه اخبار شهری است که با کنار گذاشتن ملاحظات و تعارفات معمول در پایگاه های خبری تحلیلی ، مطالبات و مشکلات شهروندان را در زمینه های گوناگون پیگیری می کند . از جمله اولویت های سایت عصر شهروند ، بازتاب واقعی اخبار استان تهران ،نگاه تحلیلی به مسائل و مشکلات شهروندان تهرانی ، نهایت دقت و سرعت در بازنشر اخبار ، رعایت امانتداری در خبرهای نقلی و دید همه جانبه ،صادقانه و بیطرفانه در تولید خبر است . عصر شهروند همه تلاش خود را برای ایجاد روحیه امیدواری در بین همشهریان تهرانی و پرهیز از ایجاد تشویش در جامعه می کند . امید است به یاری شما همشهریان عزیز عصر شهروند بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر اطلاع رسانی صحیح و مفید در جامعه بردارد و پیگیر مشکلات و دغدغه های شهروندان از اعضای شورای شهر تهران ، مدیران و مسئولین استان تهران باشد .