4

۸ چیزی که در مورد آن‌ها شنیده، اما شاید خودشان را ندیده‌اید

  • کد خبر : 48234
  • 29 اسفند 1397 - 6:00
۸ چیزی که در مورد آن‌ها شنیده، اما شاید خودشان را ندیده‌اید

عبارت ها، واژه ها، نام ها، حیوانات، گیاهان و صدها مورد مختلف در دنیا وجود دارند که شاید فقط اسم آن ها به گوشمان خورده باشد و هرگز در دنیای واقعی با آن ها برخوردی نداشته باشیم.

به طور مثال، همه ما همیشه نام دی ان ای را شنیده ایم و می دانیم نوعی اسید نوکلئیک است که دستورات ژنتیکی روی آن نوشته شده و برای توسعه ویروس یا حتی موجود زنده از آن استفاده می شود. به زبان ساده تر، DNA اطلاعات ژنتیکی را برای مدت زمان طولانی ذخیره می کند.

تقریبا هر تصویری هم از آن دیده ایم، شبیه نردبان در هم پیچیده است که با رنگ های مختلف نمایش داده می شوند. اما آیا می دانید که این اسید نوکلئیک در واقعیت چه شکلی دارد؟

برای دانستن این موضوع و چند مساله جالب دیگر در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

جعبه سیاه

جعبه سیاه، برخلاف نامش یک گوی به رنگ نارنجی فسفری است. پس از وقوع سانحه، این رنگ در پیدا کردن جعبه سیاه بخصوص در هنگام سقوط هواپیما در آب، بسیار کمک کننده خواهد بود. در مورد اینکه چرا نام «جعبه سیاه» را روی این سیستم ضبط صدا گذاشته اند، نظریه های متفاوتی وجود دارد که در زیر به آن ها پرداخته ایم:

نخستین ضبط کننده اطلاعات پرواز، مستطیلی شکل و به رنگ سیاه بوده است.
اطلاعات ضبط شده در جعبه سیاه برای همیشه به صورت راز باقی خواهد ماند.
پس از سقوط هواپیما، روی اولین جعبه سیاه (پروازنگار) یک لایه از دوده و خاکستر نشسته و پس از آن، به این دستگاه جعبه سیاه لقب داده اند.

دی ان ای

همه مردم عکس DNA را دیده اند و می دانند دو نوار موازی پیچیده در هم است. اما شاید کمتر کسی بداند که با توجه به اندازه و طول مولکول می توان رشته های دی ان ای را با چشم غیر مسلح نیز مشاهده کرد.

برای این منظور باید یک محلول خاص درست کنید. به این ترتیب، دی ان ای به رشته تغییر شکل می دهد و می توان آن را دور یک میله نازک پیچید. همانند آن چه در تصویر مشاهده می کنید.

ماستودون

ماستودون ها از خرطوم دارها و پستاندارهای شبیه فیل بودند که در دوران الیگوسن ویلیستوس می زیسته اند. گفته می شود این حیوان پیش از ماموت ها روی کره خاکی زندگی می کرده است. آن ها شباهت بسیاری به ماموت ها دارند و ممکن است هنگام تماشای تصاویر این دو پستاندار با هم اشتباه گرفته شوند.

جبل الطارق

نام جبل الطارق را در کتاب ها دیده ایم اما شاید ندانیم دقیقا در کجا واقع شده و چه شکلی دارد. این دهکده کوهستانی یکی از سرزمین های فرادریایی بریتانیا است و از شمال با اسپانیا مرز مشترک دارد. این دهکده فقط ۶٫۸ کیلومتر مربع مساحت دارد، مردم آن به زبان انگلیسی صحبت می کنند و واحد پولشان نیز پوند است. از آن جا می توان آفریقا را دید و تنها مکانی در سراسر اروپاست است که میمون ها در آنجا آزاد زندگی می کنند.

بیت کوئین

 

به طور دقیق باید گفت که بیت کوئین ها وجود خارجی ندارند و یک واحد پول دیجیتال به شمار می روند.

از سال ۲۰۱۱ میلادی، شرکت  Casascius Bitcoin Mint بیتکوئین های نقدی عرضه کرد که در زیر هولوگرام خود، آدرس و یک کلید مخفی دارند. این کارت ها برای پرداخت نقدی به کار می روند.

دم فیل

 

وقتی اسم دم فیل می آید، تصورمان یک دم باریک و نامحسوس است. اما جالب است بدانید که دم این حیوان با موهای بلند همانند برس پوشیده شده است. آفریقایی ها از این موها برای ساخت دستبند استفاده می کنند.

برخورددهنده بزرگ هادرون

 

برخورد دهنده بزرگ هادرون، بزرگترین دستگاه ساخت بشر است و در یک تونل زیرزمینی ۲۷ کیلومتری در نزدیکی ژنو، در مرز سوئیس و فرانسه واقع شده است. با اینکه این سامانه در زیر زمین واقع شده اما از بالا هم قابل مشاهده است.

این طرح ده میلیارد دلاری با هدف برخورد پرتوهای پروتون برای بررسی راز خلقت کیهان و بازسازی شرایط انفجار (بیگ بنگ) راه اندازی شده است.

نسخه های مجاز محصولات ادوبی

 

همه ما عادت داریم به صورت غیرقانونی محصولات ادوبی را دانلود، نصب و استفاده کنیم. پس شاید بد نباشد دست‌کم، ظاهر نمونه های قانونی و دارای مجوز این محصولات را ببینید.

لینک کوتاه : https://asrshahrvand.com/?p=48234

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

.
.

ارائه خدمات مالی و مالیاتی در موسسه حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

.

درباره پایگاه خبری عصر شهروند: عصر شهروند رسانه ای تخصصی در حوزه اخبار شهری است که با کنار گذاشتن ملاحظات و تعارفات معمول در پایگاه های خبری تحلیلی ، مطالبات و مشکلات شهروندان را در زمینه های گوناگون پیگیری می کند . از جمله اولویت های سایت عصر شهروند ، بازتاب واقعی اخبار استان تهران ،نگاه تحلیلی به مسائل و مشکلات شهروندان تهرانی ، نهایت دقت و سرعت در بازنشر اخبار ، رعایت امانتداری در خبرهای نقلی و دید همه جانبه ،صادقانه و بیطرفانه در تولید خبر است . عصر شهروند همه تلاش خود را برای ایجاد روحیه امیدواری در بین همشهریان تهرانی و پرهیز از ایجاد تشویش در جامعه می کند . امید است به یاری شما همشهریان عزیز عصر شهروند بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر اطلاع رسانی صحیح و مفید در جامعه بردارد و پیگیر مشکلات و دغدغه های شهروندان از اعضای شورای شهر تهران ، مدیران و مسئولین استان تهران باشد .