9

محمود میرلوحی : به نیروهای مسلح چه ربطی دارد که وارد فعالیت اقتصادی می شوند؟

  • کد خبر : 289257
  • 24 بهمن 1400 - 9:48
محمود میرلوحی : به نیروهای مسلح چه ربطی دارد که وارد فعالیت اقتصادی می شوند؟
محمود میرلوحی عضو پیشین شورای شهر تهران می‌گوید: ورود دستگاه‌های امنیتی و نظامی از جمله نیرو‌های مسلح، قوه قضاییه و ... به فعالیت‌های اقتصادی خطرناک است زیرا به نفع خودشان و مردم و کشور نیست. چرا آنها باید وارد پالایشگاه‌سازی و … شوند، در حالیکه وظیفه‌شان چیز دیگری است؟

به گزارش عصرشهروند، اخیرا فایل صوتی از گفت‌وگوی فرماندهان سپاه (سردار عزیز جعفری و سردار ذوالقدرنیا) منتشر شده که بروز شائبه‌های مالی چند هزار میلیاردی در زیرمجموعه خود سخن می‌گویند و به دنبال مسیری هستند که جلوی آن را بگیرند. در بخشی از فایل صوتی نام عیسی شریفی و هلدینگ یاس و اتفاقات رخ داده در آن نیز مطرح می‌شود؛ موضوعی که در دوره قبلی شورای شهر تهران به شدت روی آن تمرکز شد، اما در نهایت رسیدگی به پرونده به دادگاه نظامی برده شد و تا این لحظه مشخص نشد چه احکامی برای آن صادر شده است. حتی معلوم نشد میزان فساد رخ داده چقدر است. این موضوع بار دیگر ثابت کرد نهادهای نظامی تا چه اندازه باید از فعالیت‌های اقتصادی دور بمانند تا هم سلامت خودشان حفظ شود و هم از وظیفه اصلی خود یعنی محافظت از امنیت کشور دور نمانند.

خبرنگار برای بررسی همین موضوع با محمود میرلوحی عضو پیشین شورای شهر تهران که زمانی به شدت پیگیر پرونده هلدینگ یاس بود، گفت‌وگو کرده است. او در این گفت‌وگو به شدت روی موضوع شفافیت در ساختارهای مالی تاکید می‌کند و می‌گوید: اقتصاد ما باید از رانت و عدم شفافیت فاصله بگیرد تا امکان تحقق عدالت امکان‌پذیر شود زیرا رانت و عدم شفافیت باعث ایجاد فساد می‌شود.

کشور دچار استانداردهای دوگانه است

میرلوحی می‌گوید: شعار اصلی انقلاب عدالت بود اما برخی از کارشناسان اینگونه هزینه‌ها را از منظر اقتصادی غیرقابل توجیه می‌دانستند، این در حالی است که اصل ۴۸ قانون اساسی تاکید بر عدالت و توزیع عادلانه منابع کشور دارد.

وی ادامه داد: ما به عنوان کشوری که در مسیر توسعه و تحول هستیم، شاهدیم که متاسفانه مسائل جناحی مطرح می‌شود و ذیل قوانین اساسی اتفاقات متعددی را رقم زدیم. ما مرتبا از استاندارد‌های دوگانه کشور‌های دیگر گله و شکایت داریم، اما خودمان هم مثل همان‌ها هستیم و باید بگویم در سیاست داخلی دچار همین شرایط هستیم. مثلا حق خیلی زیادی را برای یک جناح قائل هستیم، اما برای جناح دیگر خیر.

اگر فسادی از نزدیکان رخ می‌دهد، باید بررسی بیشتری انجام داد

میرلوحی می‌گوید: اگر مثالی از استانداردهای دوگانه بزنم، بهترین نمونه صداوسیماست که برای یک عده حق ویژه‌ای قائل است و آنها هر زمان بخواهند حضور پیدا می‌کنند و تریبون دارند، اما برخی دیگر سال‌هاست که از حضور در صداوسیما محروم هستند و حتی حق دفاع هم برایشان قائل نیستند. یعنی در حالی که مرتبا شعار می‌دهیم که با فساد مبارزه می‌کنیم، اما برخی در امان هستند؛ این در حالی است که اگر فسادی رخ می‌دهد فرقی ندارد که از کدام جناح بوده یا توسط چه کسی رخ داده است. اتفاقا اگر فسادی از نزدیکان رخ می‌دهد، باید بررسی بیشتری انجام داد و رفع شبهه و ابهام شود. مثلا در موضوع بابک زنجانی آخر هم مشخص نشد که چه شد. این مسائل در ذهن مردم باقی می‌ماند و جامعه انتظار رسیدگی به مفاسد را دارد زیرا هر نظامی که می‌خواهد اعتبارش نزد مردم باقی بماند و مردم به آن‌ها اعتماد کنند، باید با مردم شفاف باشد.

میرلوحی می‌گوید: بیت المال یعنی اموال عمومی و کسی نباید به خودش اجازه دهد به آن تعرض کند. مفسدان از هر جریانی باید بدانند هر زمان اتفاقی رخ می‌دهد، حتما برخورد می‌شود و مصونیتی برای هیچکس وجود ندارد. متاسفانه خبر‌های مختلفی از این دست شنیده می‌شود، اما هیچ نهادی ورود نمی‌کند و صحبتی درباره آن نمی‌شود. به هرحال افکار عمومی باید اقناع شود که اگر تخلفی است، رسیدگی شود و اگر نیست هم با استدلال به مردم بگویند که نیست.

اقتصاد باید از رانت فاصله بگیرد تا امکان تحقق عدالت امکان‌پذیر شود

عضو پیشین شورای شهر تهران ادامه داد: ما قانون داریم و اکنون بحث سوت‌زنی مطرح شده است. کسانی که تخلفات را ببینند و سوت بزنند مورد تشویق قانون قرار می‌گیرند. خب این موضوعی است که هنوز جا نیفتاده است. البته رئیس جدید قوه قضاییه هم گفتند که حمایت می‌کنیم. باید در عمل دید که این شعار‌ها چقدر محقق می‌شود و  آیا به تخلفات اخیر هم رسیدگی می‌شود و سوت‌زن‌ها تشویق می‌شوند یا خیر. دادگاه در پرونده هلدینگ یاس رای به محکومیت من داد و من برای تحقیق و تفحص پرونده هلدینگ یاس جریمه پرداخت کردم، اما حالا!

میرلوحی با بیان اینکه اقتصاد ما باید از رانت فاصله بگیرد تا امکان تحقق عدالت امکان‌پذیر شود، گفت: در کشور‌های دیگر همه امور شفاف است، حقوق مدیران و … همه چیز شفاف در اختیار مردم است. انحصار اطلاعات باعث ایجاد فساد می‌شود بنابراین همه امور باید علنی شود. متاسفانه می‌بینیم در بحث شفافیت در رتبه بسیار بدی داریم. در کشور‌های توسعه‌یافته نظارت عمومی وجود دارد و مسئولان برای هر اقدامی که انجام می‌دهند، به مردم جواب می‌دهند. همچنین وظیفه قوه قضاییه مستقل است که به تخلفات رسیدگی کند.

وی ادامه داد: زمان جنگ دیدیم مردم زندگی خود را در راه انقلاب و حفظ کشور می‌دادند اما اکنون به خاطر مشکلات موجود سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به شدت کاهش پیدا کرده است. یک نظرسنجی انجام دهید از مردمی که زمانی حاضر بودند جان و مالشان را فدای کشور کنند، آیا اکنون هم بر همین نظر هستند؟

به نیروهای مسلح چه ربطی دارد که وارد پالایشگاه‌سازی می‌شوند؟

میرلوحی می‌گوید: در دنیا و کشور‌هایی که در زمینه مبارزه با فساد پیشرو هستند، از دستگاه‌های نظامی و امنیتی و اطلاعاتی به شدت مراقبت می‌شود که وارد حوزه‌های اقتصادی نشوند. زیرا دستگاه‌هایی که اطلاعات دارند باید مورد اعتماد همه باشند تا در مواقع حساس این‌ها مامن امنیت هستند. آقای سیدمحمد خاتمی زمان ریاست جمهوری، نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی را از ورود به سیستم و فعالیت‌های اقتصادی منع کرده بود. این خدمتی بود که به وزارت شد. در این بخش باید به طور جدی بپذیریم که ورود این دستگاه‌ها از جمله نیرو‌های مسلح، قوه قضاییه و … به فعالیت‌های اقتصادی خطرناک است. نگذاریم کار اقتصادی انجام دهند چرا که به نفع خودشان و مردم و کشور نیست. به نیروهای مسلح چه ارتباطی دارد که وارد پالایشگاه‌سازی و فعالیت اقتصادی و … شوند، در حالیکه وظیفه‌شان چیز دیگری است؟ نیرو‌های مسلح باید از فعالیت‌های اقتصادی خارج شوند. منبع

لینک کوتاه : https://asrshahrvand.com/?p=289257

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

.
.

ارائه خدمات مالی و مالیاتی در موسسه حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

.

درباره پایگاه خبری عصر شهروند: عصر شهروند رسانه ای تخصصی در حوزه اخبار شهری است که با کنار گذاشتن ملاحظات و تعارفات معمول در پایگاه های خبری تحلیلی ، مطالبات و مشکلات شهروندان را در زمینه های گوناگون پیگیری می کند . از جمله اولویت های سایت عصر شهروند ، بازتاب واقعی اخبار استان تهران ،نگاه تحلیلی به مسائل و مشکلات شهروندان تهرانی ، نهایت دقت و سرعت در بازنشر اخبار ، رعایت امانتداری در خبرهای نقلی و دید همه جانبه ،صادقانه و بیطرفانه در تولید خبر است . عصر شهروند همه تلاش خود را برای ایجاد روحیه امیدواری در بین همشهریان تهرانی و پرهیز از ایجاد تشویش در جامعه می کند . امید است به یاری شما همشهریان عزیز عصر شهروند بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر اطلاع رسانی صحیح و مفید در جامعه بردارد و پیگیر مشکلات و دغدغه های شهروندان از اعضای شورای شهر تهران ، مدیران و مسئولین استان تهران باشد .