13

گزارش از جلسه ۲۷۶ شورا؛ تصویب کلیات تبصره‌های بودجه ۱۴۰۰

  • کد خبر : 278032
  • 11 اسفند 1399 - 17:11
گزارش از جلسه ۲۷۶ شورا؛ تصویب کلیات تبصره‌های بودجه ۱۴۰۰
روز گذشته اعضای شورای شهر تهران با کلیات 41تبصره بودجه شهرداری موافقت و آنها را تصویب کردند. در بودجه1400 شهرداری تهران، متفاوت از بودجه‌های سال گذشته با هدف شفاف‌سازی‌، بار مالی تبصره‌ها در ردیف‌های بودجه و البته مرتبط با مأموریت‌های پنجگانه تخصصی شهرداری تنظیم شده است. 

به گزارش اخبار شورای شهر، شهردار تهران سند بودجه۱۴۰۰ را با ۳۳تبصره پیشنهادی به شورای شهر تهران ارائه داد و اعضای پارلمان شهری هم در روند بررسی سند بودجه ۲۰۰پیشنهاد دادند که ۶۵مورد رأی نیاورد و ۱۳۵پیشنهاد به متن تبصره‌ها اضافه شد. اما درنهایت ۸تبصره هم به‌صورت الحاقی به‌آن افزوده شد و دیروز اعضای شورای شهر به ۴۱تبصره پیشنهادی بودجه۱۴۰۰ رأی موافق دادند.

سید حسن رسولی، عضو شورای شهر در جلسه روز گذشته هنگام خواندن گزارش کمیسیون تلفیق درخصوص تبصره‌های بودجه سال۱۴۰۰ شهرداری تهران گفت که جمع درآمد و هزینه‌هایی که در لایحه بودجه۱۴۰۰ به شورا تقدیم شد ۴۹هزار و ۹۶۰میلیارد تومان بود اما در کمیسیون تلفیق و صحن شورا به رقم ۴۸هزار و ۸۸۰میلیارد تومان کاهش یافت. او افزود: «پروژه‌های کوچک‌مقیاس توسعه محلی که به‌شدت مورد استقبال شهروندان و شورایاری بوده، در بودجه۱۴۰۰ مدنظر قرار گرفته و شهردار تهران هم ۲هزار و ۲۷۴میلیارد تومان برای تکمیل این پروژه‌ها پیشنهاد داده بود که در کمیسیون تلفیق هزارمیلیارد تومان هم به این عدد اضافه شد و بودجه نهایی برای پروژه‌های کوچک‌مقیاس توسعه محلی به ۳هزار و ۲۷۴میلیارد تومان رسید.»  در نهایت ۱۶عضو شورای شهر با کلیات ۴۱تبصره موافقت و آن را تصویب کردند.

حذف واسطه‌ها با نظام توزیع مدرن وکارآمد

محسن هاشمی رفسنجانی قبل از شروع جلسه به افتتاح پروژه‌های خدماتی ازجمله میادین میوه و تره‌بار که روزهای اخیر شاهد آن بودیم، اشاره و عنوان کرد: «در کشور ۱۱۵میلیون تن محصولات کشاورزی و ۱۶میلیون تن محصولات پروتئینی توسط کشاورزان و دامداران تولید می‌شود. متأسفانه نه‌تنها ما نتوانسته‌ایم یک نظام توزیع مدرن و کارآمد را ایجاد کنیم بلکه از همان نظام توزیع سنتی و منصفانه و با سود پایین هم فاصله گرفته‌ایم و منافع این بازار نه به تولیدکننده و نه به مصرف‌کننده، بلکه به دلالان و واسطه‌ها می‌رسد.»
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: « در دولت سازندگی، شهرداری تهران تحول و توسعه در میادین میوه و تره‌بار را در دستور کار خود قرار داد و امروزه بخش قابل توجهی از نیاز شهروندان را تأمین می‌کند اما نتوانسته زنجیره معیوب توزیع محصولات کشاورزی و دامی را به‌صورت بنیادین اصلاح کند.»

تبصره‌ها سبب شفافیت می‌شوند

همچنین رئیس شورای شهر روز گذشته به جمع خبرنگاران رفت و در موافقت با تبصره‌های ارائه‌شده در بودجه۱۴۰۰ گفت که بررسی تبصره‌ها در قالب بودجه سبب شفافیت بیشتر می‌شود و امیدواریم با تصویب سریع‌تر تبصره‌ها، بررسی هزینه‌های بودجه هم در موعد مقرر انجام شود. محسن هاشمی افزود: «در گذشته تبصره‌ها خارج از عدد و رقم بودجه در نظر گرفته می‌شد اما در راستای ابلاغ بخشنامه وزارت کشور که درخصوص شفافیت بودجه بود، مکلف شدیم تا تبصره‌ها را در قالب بودجه بررسی کنیم. با توجه به اینکه عدد بودجه و تبصره‌ها معمولاً همپوشانی داشته‌اند و بعضاً عدد واقعی بودجه دیده نمی‌شد لذا تبصره‌ها در بودجه آمده است.»
وی درباره منابع درآمدی شهرداری تهران در چنین شرایطی هم گفت: «شهرداری تهران ۴۱سازمان و شرکت دارد که هرکدام درآمدهای خود را دارند. به‌عنوان مثال شرکت اتوبوسرانی بلیت می‌فروشد و بخشی از یارانه مربوط به‌خود را از شهرداری و بخشی هم از دولت دریافت می‌کند. شرکت مترو و پسماند هم چنین وضعیتی دارند. بنابراین خیلی از شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری بخشی از بودجه را از فعالیت‌های خود درآمد‌زایی می‌کنند.»
رئیس پارلمان شهری به موضوع ساخت‌وساز هم اشاره و عنوان کرد: «بخش عمده‌ای از درآمد شهرداری از طریق ساخت‌وساز در شهر است که براساس طرح جامع سال۸۶ و بعد هم طرح تفصیلی، طبق ضوابط انجام می‌شود و بر این اساس هر پلاک شهری می‌تواند حجم مشخصی از ساخت‌وساز را انجام دهد و باید پرداختی به‌عنوان عوارض داشته باشد که البته به این پرداختی شهرفروشی اطلاق نمی‌شود. عوارض دیگری هم تحت عنوان عوارض کسر پارکینگ در جایی که امکان ساخت پارکینگ نیست و یا قطع درخت و یا عوارض نوسازی که همه شهروندان می‌پردازند هم دریافت می‌شود.»

۲۰۰هزار میلیارد تومان برای تکمیل مترو

همچنین در نوبت عصر جلسه شورای شهر، شهربانو امانی، عضو شورا پیشنهادی درباره یکی از تبصره‌ها که به  نهادینه‌کردن تی‌او‌دی (توسعه حمل‌ونقل محور شهر) می‌پردازد، ارائه داد و گفت: در این تبصره پیشنهاد ما اضافه‌کردن صدور پروانه و گواهی و درنظرگرفتن ایستگاه‌های بی‌آر تی و شعاع ۳۰۰متری است. شورا در دوره پنجم به‌درستی توجه به تی‌او‌دی را مدنظر قرار داد و اگر این کار نهادینه و اجرا می‌شد ما می‌توانستیم از درآمد این بخش برای توسعه تجهیزات حمل‌ونقل استفاده کنیم و امروز ناوگان حمل‌ونقل عمومی خیلی روان‌تر حرکت می‌کرد و در شرایط کرونایی بیشتر به‌کار می‌آمد.
پس از او رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی گفت: برای تکمیل مترو تهران ۲۰۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با روند کنونی ۲۰سال طول می‌کشد تکمیل شود درحالی‌که با استفاده از درآمد زون‌های تی‌او‌دی می‌توانیم این کار را سریع‌تر کنیم.
محمد علیخانی افزود: اگر قرار باشد درآمد‌ها در شعاع ۳۰۰متری ایستگاه‌های حمل‌ونقل عمومی جدی گرفته نشود، نوشتن این برنامه چه فایده‌ای دارد. به‌نظر من اگر شورا مصمم است باید طرح تفصیلی اصلاح شود تا نهایتا بتوانیم توسعه حمل‌ونقل عمومی از طریق همین منابع تامین شود. او گفت: ما ۲۰۰هزار میلیارد تومان برای تکمیل شبکه مترو اعتبار نیاز داریم و اگر با همین روند کنونی پیش رویم یعنی ۳۵۰۰میلیارد در سال اعتبار تخصیص یابد به اهدافمان نخواهیم رسید. درحالی‌که اگر هر درآمدی در شعاع ۳۰۰متر ایستگاه‌ها، به توسعه حمل‌ونقل عمومی اختصاص یابد؛ مشکلات حل می‌شود. منبع

لینک کوتاه : https://asrshahrvand.com/?p=278032

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

.
.

ارائه خدمات مالی و مالیاتی در موسسه حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

.

درباره پایگاه خبری عصر شهروند: عصر شهروند رسانه ای تخصصی در حوزه اخبار شهری است که با کنار گذاشتن ملاحظات و تعارفات معمول در پایگاه های خبری تحلیلی ، مطالبات و مشکلات شهروندان را در زمینه های گوناگون پیگیری می کند . از جمله اولویت های سایت عصر شهروند ، بازتاب واقعی اخبار استان تهران ،نگاه تحلیلی به مسائل و مشکلات شهروندان تهرانی ، نهایت دقت و سرعت در بازنشر اخبار ، رعایت امانتداری در خبرهای نقلی و دید همه جانبه ،صادقانه و بیطرفانه در تولید خبر است . عصر شهروند همه تلاش خود را برای ایجاد روحیه امیدواری در بین همشهریان تهرانی و پرهیز از ایجاد تشویش در جامعه می کند . امید است به یاری شما همشهریان عزیز عصر شهروند بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر اطلاع رسانی صحیح و مفید در جامعه بردارد و پیگیر مشکلات و دغدغه های شهروندان از اعضای شورای شهر تهران ، مدیران و مسئولین استان تهران باشد .