9
آقامیری تاکید کرد:

گزارش شفاف به شهروندان ضروری است / دولت ؛ متولی اصلی کنترل و دفع خطرات سیلابی نقاط خارج از شهرها

  • کد خبر : 292489
  • 09 مرداد 1401 - 12:45
گزارش شفاف به شهروندان ضروری است / دولت ؛ متولی اصلی کنترل و دفع خطرات سیلابی نقاط خارج از شهرها
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه دولت، متولی اصلی کنترل و دفع خطرات سیلابی نقاط خارج از شهرها است بر ضرورت ارائه گزارش شفاف به شهروندان تاکید کرد.

به گزارش عصرشهروند در اخبار شورای شهر ، حجت الاسلام و المسلمین آقامیری در تذکر پیش از دستور جلسه امروز صحن شورای شهر، با بیان مساله حادثه سیلاب امام زاده داوود(ع)، از دو مولفه پیش بینی و پیشگیری به عنوان اصلی ترین وجوه ترسیم و تعریف اقدامات لازم در پروسه مدیریت سیلاب یاد کرد و افزود: در فرآیند پیش بینی با بهره مندی از ظرفیت ها و تکنولوژی های نوین در شناخت به وقت و اعلام هشدار های لازم در رخ دادن حادثه سیلابی می توان سطح آسیب و خطرات سیلاب پیش رو را به شکل محسوسی کاهش داد. این مهم با بهره مندی و نصب سامانه های برگرفته از تجهیزاتی نظیر باران سنج، سطح سنج و سامانه آنلاین اعلام هشدار سریع قابل دستیابی است که در مواقع بحران و پیش از وقوع حادثه بتوان جان تعداد کثیری از شهروندان قرار گرفته در محیط حادثه را نجات داده و از آسیب های محتمل تا حد امکان جلوگیری نمود.

او در خصوص مولفه پیشگیری با اعلام اینکه می توان با انجام اقدامات “آبخیزداری” در بالادست و بخصوص جغرافیای کوهستانی از یکسو از سرازیر شدن جریان های واریزه ای و از سوی دیگر با انجام مستمر “لای روبی، پاکسازی و بهسازی عمرانی” مسیل ها و رودخانه ها، مسیر عبور و گذردهی رواناب را تسهیل نمود، تصریح کرد: “احداث و نگهداشت شبکه مدیریت آب های سطحی” نیز تکمیل کننده پروسه مهار و هدایت و دفع رواناب در این مهم خواهد بود و لذا در اقدامات پیشگیرانه می توان سه اصل آبخیزداری، لایروبی و توسعه و نگهداشت شبکه مدیریت آب های سطحی را به عنوان زنجیره اصلی فرآیند پیشگیرانه مدیریت سیلاب نام برد.

نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در تحلیل حادثه رخ داده گفت: این حادثه از منظر فنی در حوضه آبریز کن از ناحیه کوهستانی البرز مرکزی که از مناطق مرتفع بالادست سرچشمه می گیرد، رخ داده است. آبراهه هایی چون کشار، رندان و امام زاده داوود از اصلی ترین سرشاخه های این حوضه آبریز بوده و حوادث متعدد وقوع سیلاب رودخانه کن در سنوات گذشته نظیر سال ۱۳۹۴، اهمیت توجه ویژه به اقدامات پیشگیرانه و بهره مندی از اصول فنی پیش بینی را در این جغرافیا دو چندان می نماید و انتظار بوده که دستگاه های متولی امر به نحوی در این خصوص اقدام شایسته را مستمرا در دستور کار قرار دهند.

حجت الاسلام آقامیری با بیان اینکه مطابق شرح وظایف مشخص شده در مدیریت سیلاب، دولت وظیفه اصلی کنترل و دفع خطرات سیلابی نقاط خارج از شهرها را بر عهده دارد، اظهار داشت: ارزیابی فنی اولیه از حادثه مذکور، نشان دهنده حرکت جریان واریزه ای از کوهستان های مشرف به مسیر رودخانه با مدل سیلاب سریع یا فلش فلاد بوده است. بطوریکه در این جریان واریزه ای، توده‌های خاک اشباع از آب و قطعات سنگ از دامنه کوه‌ها به پایین سرازیر شده و وارد کانال مسیر رودخانه گردیده و با مدفون ساختن اشیای سر راه خود نظیر خودرو، شروع به تخریب نموده است. لکن نکته قابل توجه دیگر، وجود تنگ شدگی و مسقف بودن مسیر رودخانه در محدوده امام زاده بوده که به تعبیری گلوگاه سیلابی را رقم زده و ورود جریان واریزه ای در این نقطه منجر به حادثه تلخ رخ داده گردیده است.

آقامیری با اعلام اینکه بنا به لزوم پیگیری و ارزیابی دقیق حادثه رخ داده جهت جلوگیری از وقایع این چنین و گزارش شفاف به شهروندان ضروری است، خواستار ارائه گزارش دستگاه های دولتی وزارت جهاد، وزارت نیرو (آب منطقه ای)، سازمان هواشناسی و ارائه گزارش نحوه عملکرد سامانه و تجهیزات مدرن هشدار سیلاب توسط سازمان مدیریت بحران شهر تهران به قید فوریت در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران شد.

نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در عین حال موارد مورد گزارش را به شرح ذیل اعلام نمود:

انحوه انجام پروسه آبخیزداری در دوبخش نگهداری و بهره بردازی نطلوب از تاسیسات و سازه های موجود و نیز توسعه و احداث آبخیزداری مطابق برنامه مدون توسط وزارت جهاد
۲٫  نحوه انجام فرآیند لای روبی، پاکسازی و ایمن سازی مسیر رودخانه جهت گذردهی مطلوب رواناب توسط وزارت نیرو ( آب منطقه ای)
۳٫ چرایی عدم اقدامات اجرایی در رفع گلوگاه سیلابی رودخانه کن در محدوده عبور از امام زاده
توسط وزارت نیرو ( آب منطقه ای)
۴٫ نحوه عملکرد و چرایی عدم اعلام هشدار تخلیه سریع سامانه های پیش بینی و هشدار سیلاب
نصب شده توسط سازمان هواشناسی و آب منطقه ای
همچنین لازم است شهرداری تهران نسبت به ارائه گزارش دقیق در خصوص موارد ذیل اقدام نماید.
_ نحوه عملکرد سامانه و تجهیزات مدرن هشدار سیلاب توسط سازمان مدیریت بحران شهر تهران
( باران سنج، سطح سنج و پیش بینی آنلاین) ) که مطابق گزارش واصله طی سنوات اخیر در بالادست پایتخت بخصوص در محدوده امام زاده داوود تجهیز و نصب شده اند.
_ گزارش پیشبرد برنامه عملیاتی پیاده سازی طرح جامع احیا و ساماندهی رودخانه های شهر تهران
_ اقدامات عملیاتی رفع خطرات فرونشست شن چاله های منطقه در همجواری با رودخانه کن

منبع

لینک کوتاه : https://asrshahrvand.com/?p=292489

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

.
.

ارائه خدمات مالی و مالیاتی در موسسه حسابداری محاسبان تلاشگر خبره

.

درباره پایگاه خبری عصر شهروند: عصر شهروند رسانه ای تخصصی در حوزه اخبار شهری است که با کنار گذاشتن ملاحظات و تعارفات معمول در پایگاه های خبری تحلیلی ، مطالبات و مشکلات شهروندان را در زمینه های گوناگون پیگیری می کند . از جمله اولویت های سایت عصر شهروند ، بازتاب واقعی اخبار استان تهران ،نگاه تحلیلی به مسائل و مشکلات شهروندان تهرانی ، نهایت دقت و سرعت در بازنشر اخبار ، رعایت امانتداری در خبرهای نقلی و دید همه جانبه ،صادقانه و بیطرفانه در تولید خبر است . عصر شهروند همه تلاش خود را برای ایجاد روحیه امیدواری در بین همشهریان تهرانی و پرهیز از ایجاد تشویش در جامعه می کند . امید است به یاری شما همشهریان عزیز عصر شهروند بتواند گامی هرچند کوچک در مسیر اطلاع رسانی صحیح و مفید در جامعه بردارد و پیگیر مشکلات و دغدغه های شهروندان از اعضای شورای شهر تهران ، مدیران و مسئولین استان تهران باشد .